Namninsamling inskickad

Nu har vi ställt en pyralidskadad tomatplanta utanför regeringskansliet och mejlat in 25 000 namnunderskrifter till näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson, miljöminister Annika Strandhäll och landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg samt till alla partier i Miljö- och Jordbruksutskottet.

Trots ihärdigt arbete har ingen av de ansvariga statsråden svarat att de kan ta emot oss för ett möte. Vi bollas runt mellan departementen och det är tydligt att ingen tar ansvar. Sveriges regering måste förstå att denna fråga kräver samordning. Yrkesmässig odling påverkar fritidsodlingen och för att stoppa gifterna i kretsloppet bör odlingsfrågor samlas under en och samma myndighet. Idag har ingen myndighet ansvar för fritidsodling.

Vi vill tacka er, alla kolonister och fritidsodlare som skrivit på för pyralidstopp. Tillsammans har vi lyckats engagera större delen av trädgårds-Sverige och hela jord- och gödselbranschen. Att flera stora företag och organisationer som Coop Sverige AB och KRAV nu stödjer ett förbud tror vi gör skillnad.

Koloniträdgårdsförbundet och Fritidsodlingens riksorganisation (FOR) hoppas fortfarande få träffa ministrarna. Informationsspridningen om pyralidernas konsekvenser fortsätter!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *